TEST: FORCE NEO

Nedávno se mi naskytla příležitost natáčet reklamní spot pro značku Force, na novou silniční přilbu s názvem Neo. Na natáčení jsem se vydal do Prahy, kde mě brzo ráno čekal kamarád Buba, který měl na starost celou tvorbu videa. Při kávičce jsem měl poprvé možnost přilbu vyzkoušet a prohlédnout si ji zblízka.
Image
PRVNÍ DOJMY

Jako první mě zaujalo celkové zpracování, které působí kvalitně a může se snadno zařadit do kategorie dražších přileb. Zajímavostí je, že Force je první česká firma, která začala se sponzoringem doplňků pro tour týmu. Pro rok 2021 podepsala smlouvu na přilby a brýle pro belgický profesionální tým Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Tuto značku jsem měl vždy zařazenou do kategorie levnějších dílů a doplňků, avšak nová přilba mile překvapila. Firma se podřídila trendům a zahájila tak prvotní vývoj „vlastní“ přilby až po finální design vlastní formy. Prodyšnost přilby zajišťuje 24 větracích otvorů, které jsou nezbytné pro všechny výkonnostní cyklisty. I když nemáte vlasy, tak se nemusíte bát létající havěti, protože součástí je i integrovaná síťka proti hmyzu.

TEST

Při prvotním nasazení cítíte, jak přilba bezpečně zapadne hluboko a obepíná celou hlavu tak, že se cítíte v bezpečí. Korekci dotažení jednoduše nastavíte utahovacím systémem s kolečkem v zadní části. Můžete si ještě nastavit výšku upínacího kolečka podle zátylku. V helmě jsem strávil 12 hodin a upřímně musím říct, že mi nepřišlo, že něco vůbec vezu na hlavě. Další otázkou bylo nasazení brýlí. Ať už jsem si nasadil brýle od Force nebo jiných značek, vždy skvěle pasovaly a nijak netlačily nebo nepřekážely.

Image
Image
Image

ZÁVĚREM

Jednou maličkostí, co musím vytknout, je zpracování popruhů, které nejsou úplně pohodlné a při dlouhé jízdě na Tour de France, kdy se jezdec nadměrně potí, můžou být až nekomfortní. Někdo by taky mohl namítnout, že přilba nedisponuje systémem MIPS, nicméně celková cena by se výrazně zvýšila, což by mohl být pro značku Force hůř obhájitelné. Přilba je dodávána ve 2 velikostech S-M a L-XL, takže sednout by měla opravdu každému. Dále nabízí i reflexní prvky pro vyšší bezpečnost. Můžete ji využívat i pro horská kola a standardně se pyšní certifikací CE. Vybírat můžete ze 7 barevných variant.Hmotnost v nejmenší velikosti začíná od 267 g, což při delší vyjížďce velmi oceníte. A to nejpodstatnější. Cena je nastavená na příjemných 2499 Kč. Více informací na www.force.bike

BARNEYHO CELKOVÉ HODNOCENÍ

+ Celkové zpracování
+ Nízká cena
+ Magnetická spona pro jednoduchou manipulaci 
 
-  Zpracovaní upínacích popruhů
Image
Image
Image
© 2023 VividMarketing.cz, All Right Reserved