Rozhovor BARNEY CYCLE CREW: Tom Hrnčiřík

Závodí v XC maratonech a ještě studuje IT obor na univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. To je talentovaný jezdec Tom Hrnčiřík, kterého jsme taky vyzpovídali.
Jak hodnotíš letošní sezónu?
"Hodnotím ji poměrně úspěšně, získal jsem hodně nových zkušeností a taky tahle sezóna byla pro mě taková vstupní do klasických 55km dlouhých maratonských závodů. Závodů jsem objel konkrétně 14, a to hlavně v různých okolí Moravy a Slezska."
Co byl Tvůj největší letošní úspěch?
"Asi květnový Silesia maraton na 55km v Opavě, kde jsem dojel na celkovém 20. místě a 5. v kategorii M19-34. Další takové dobré závody byly BikeValachy s mým 17. místem celkově a 10. v kategorii M40 nebo Bike Čeladná s 32. místem celkově a 9.v kategorii. Jsem taky určitě rád za celkové 7. místo ve ValachyTour. Mimo závodění jsem se určitě posunul nahoru, ať už výkonnostně, tak taky technicky :-) "
Na co se chceš více v příští sezóně soustředit?
"Určitě bych rád zapracoval na technice ve sjezdech především na mokru, kde jsem letos asi nejvíce ztrácel. Mám v plánu se zaměřit na zefektivnění tréninků a začít organizovaný trénink pod vedením trenéra. A taky mě láká vyzkoušet nějaký ten silniční závod."
Jaká je Tvá zimní příprava?
"Snažím se absolvovat většinu tréninků venku, pokud není sníh, tak se věnuji cyklistice, běhu nebo turistice. Když jsou dobré sněhové podmínky, nejraději vyrazím na běžky. V nepříznivých podmínkách absolvuju trénink na trenažéru, válcích nebo plavání. Rád bych koncem zimy/začátkem jara vyrazil do zahraničí do tepla, abych najel jarní dávku kilometrů."
Na jakém kole jsi absolvoval tuto sezónu? V čem Ti nejvíce vyhovuje?
"BH Lynx 8.0- bylo to moje první karbonové celoodpružené XC kolo, které mi vyhovuje svou tuhostí, geometrií a taky designem. :-)  Zvládlo jarní porci extrémně blátivých závodů a hlavně se mnou objelo všechny letošní závody.
BH RS1- silniční kolo, ideální na dlouhé vytrvalostní tréninky, ale oblíbil jsem si ho také na výkonnostní intervaly. Nejvíce se mi na téhle silničce líbí perfektní moderní design a rychlé elektrické řazení. V příštím roce bych ho rád vyzkoušel na nějakém hromadném silničním závodě."
© 2023 VividMarketing.cz, All Right Reserved